Η ΙΔΕΑ

Το Κτήμα Παυλίδη ιδρύεται το 1998 από τον Χριστόφορο Παυλίδη, επιχειρηματία στον χώρο του μαρμάρου. Μια ανεκμετάλλευτη περιοχή περίπου 200 στρεμμάτων, στα Κοκκινόγεια Δράμας, ήταν αυτή που είχε τραβήξει την προσοχή του. Πρόκειται για μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη, το Φαλακρό, το Μενοίκιο και το Παγγαίο όρος, τα οποία αφήνουν μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος.

Αυτή η γεωγραφική διαμόρφωση, προσδίδει στους αμπελώνες ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, όπου οι δροσεροί άνεμοι που πνέουν κατά τη διάρκεια της νύκτας οδηγούν σε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Εκεί ξεκίνησαν όλα με τη φύτευση των πρώτων 20 στρεμμάτων αμπελώνα και την εγκατάσταση του οινοποιείου του κτήματος.

Διαβάστε περισσότερα
small image Αμπελώνες
big image

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πεποίθησή μας είναι ότι η προσωπικότητα ενός κρασιού γεννιέται στο αμπέλι, όπου φέρει τη σφραγίδα των εδαφών που έχει ριζώσει. Για την επίτευξη των στόχων μας διαθέτουμε ιδιόκτητους αμπελώνες, όπου καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο.

Στους αμπελώνες μας ακολουθούμε το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και εφαρμόζονται σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές, ενώ οι παρεμβάσεις είναι λιγοστές.

Ο τρύγος των σταφυλιών πραγματοποιείται χειρωνακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας με σκοπό την ανάδειξη των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών τους.

Διαβάστε περισσότερα
ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Χατζήνας στη βόρεια πλευρά του αμπελώνα των Κοκκινογείων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κτίσμα, με μοντέρνες και λιτές γραμμές, που παραπέμπει στη φιλοσοφία του Νέου Κόσμου.

Ο σχεδιασμός του οινοποιείου αναδεικνύει τη λειτουργικότητα των χώρων που στεγάζουν τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό οινοποίησης. Οι αίθουσες οινοποίησης είναι εξοπλισμένες με σύγχρονες δρύινες και ανοξείδωτες δεξαμενές διαφόρων μεγεθών που επιτρέπουν την οινοποίηση ανά αμπελοτεμάχιο.

Έπειτα, το κρασί από τις δεξαμενές μεταφέρεται μέσω της βαρύτητας στα υπόγεια κελάρια, όπου, υπό συνεχή έλεγχο των συνθηκών του περιβάλλοντος, ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια και δεξαμενές, καθώς και κεραμικούς αμφορείς. Ανάμεσα στις δύο υπόγειες κάβες, βρίσκεται η εντυπωσιακή αίθουσα γευσιγνωσίας.

Διαβάστε περισσότερα
small image Υπόγειο Κελάρι
big image